TUDÁSTÁR

Milyen követelményeknek kell eleget tennie egy bejárati ajtónak?

A bejárati ajtó kiválasztása sokszor nem is olyan egyszerű feladat, mint az első látásra tűnik, hiszen ennek a nyílászárónak nemcsak az a funkciója, hogy beengedje a fényt és a levegőt, de védelmeznie is kell az otthont. Ennek megfelelően érdemes szem előtt tartunk bizonyos szempontokat annak érdekében, hogy biztosan a megfelelő nyílászárót válasszuk.

Fontos, hogy a bejárati ajtó, akár műanyag, fa, alumínium vagy ezek ötvözete, megfelelő szigeteléssel bírjon. A jó szigetelés nem csak a meleget tartja bent és a hideget rekeszti ki, de a zajoktól is megóvja nyugalmunkat. Ha üvegezett ajtóról van szó, válasszunk belátást gátló üvegezést, kizárva ezzel a kíváncsi tekinteteket.

Fontos szempont a strapabíró mechanikai védelemmel rendelkező zárszerkezet és az olyan ajtószerkezet, melyet biztonsági vasalat elemekkel erősítettek meg. A beltéri ajtókkal ellentétben, ebben az esetben nem elég, ha a nyílászáró csak műanyag tokkal rendelkezik, érdemes páncéllemezzel megerősített ajtószerkezet mellett dönteni.

Válasszon megfontoltan, válasszon biztonságos bejárati ajtót!