TUDÁSTÁR

A műanyag nyílászárók ápolása a hosszabb élettartamért

A műanyag ajtók és ablakok számos egyéb előnyös tulajdonság mellett rendkívül könnyen tisztíthatók, többek között ennek is köszönhetik népszerűségüket.


Az egyetlen dolog, amire vigyázni kell a műanyag nyílászárók tisztítása során, hogy az őket bevonó legfelső védőréteg ne sérüljön, ne karcolódjon. Ez védi az ablakot és ajtót az UV sugárzástól és az egyéb káros környezeti hatásoktól. Ne használjunk hozzá túl erős mosószert, vagy dörzsölős szivacsot! Elég a meleg vízben oldott mosogatószer és egy puha rongy. Így még az erősebb szennyeződések is könnyedén letörölhetők mind a műanyag-, mind pedig az üvegfelületről.


Időről-időre töröljük meg a műanyag nyílászáróban található tömítő gumikat is, ehhez nem szükséges vegyszer sem. A mozgó alkatrészeket pedig néha érdemes megolajozni.


E néhány egyszerű tanács betartásával hosszú évekig élvezheti majd műanyag nyílászárójának előnyeit! Ha szeretné lecseréltetni régi ablakait vagy ajtóit műanyag nyílászárókra, vegye fel velünk a kapcsolatot! Kérje kedvező árajánlatunkat!