TUDÁSTÁR

Az ablakcsere lépései

Eldöntötte, hogy kicserélteti nyílászáróit, és kíváncsi arra, milyen munkálatokra számíthat? Íme, az ablakcsere folyamata, lépésről-lépésre.

  • Első lépésként helyszínre szállítják az új nyílászárót. A szállítás minden esetben nagyfokú biztonsággal, karcmentesen történik, erről a fóliacsomagolás és a profilra ragasztott védőfólia gondoskodik.
  • A régi ablak kibontása úgy történik, hogy a szárny rész eltávolításra kerül. A művelet előtt érdemes takarófóliával védeni a bútorokat, hogy a portól megkíméljük őket. Az ablak előtti területet tegye szabaddá az akadálymentes munkavégzés érdekében!
  • Ezután a tok kis darabokra vágása következik, így a fal és a vakolat kevésbé fog sérülni. Az ablakelemek eltávolításra kerülnek a falból és a kibontott nyílás helyét pormentesítik.
  • Az új ablak beillesztése előtt, a szintezés előkészítése zajlik speciális szintezőpárnákkal, hogy a beállítás valóban vízszintes és függőleges legyen, hiszen csak így fog tökéletesen működni az ablak.
  • Az ablak rögzítése speciális tokrögzítő csavarokkal történik. Ezt követően a szigetelés, nyílószárnyak munkafolyamata zajlik.

Ha minőségi nyílászárókra szeretné cseréltetni régi ablakait, nézzen körül műanyag ablakaink széles kínálatában, és bátran keressen fel minket a részletekért!

Ablakcsere