TUDÁSTÁR

A nyár és a műanyag nyílászárók

A nyár és a műanyag nyílászárókA nyílászárók közül sokan voksolnak a műanyag ablakokra és ajtókra, hiszen ezeknek a nyílászáróknak tagadhatatlanok az előnyei. A műanyag olcsó, energiahatékony választás, kiválóan tartja a hőmérsékletet és jól is zár. Sokféle színben kapható, igazán hosszú élettartammal rendelkezik és a szigetelőképessége is meggyőző.

Ezeket a legtöbben tudják a műanyag nyílászárókról. Azonban nem árt tisztában lenni azzal is, hogyan kell ezeket a nyílászárókat beállítani. Bizony, nem elég, ha csak beszereltetjük az ablakot vagy az ajtót, érdemes tisztában lenni azzal is, hogy csak akkor tudjuk maximálisan élvezni az előnyüket, ha a téli, illetve nyári évszakban megfelelően és szakszerűen beállítjuk őket.

Ezt az átállítást azoknál a nyílászáróknál lehet megtenni, amiknek a fémrészeinél, a zárnál látható egy kis kerek alkatrész, egy csavar. A megfelelő szerszámmal válthatunk téli és nyári üzemmódra. Nyári üzemmódba állítva az ablakon nincs akkora nyomás, hiszen nem kell bent tartani a fűtés generálta meleget. Ennek köszönhetően jobb a szellőzés, és a műanyag ablak is tovább marad működőképes!

Felújítaná nyílászáróit? Nézzen körül nálunk!