TUDÁSTÁR

Tudástár tartalom

Milyen előnyökkel bír a három rétegű üvegezés?

Milyen előnyökkel bír a három rétegű üvegezés?Mindannyian arra törekszünk, hogy otthonunkat maximálisan kényelmessé tegyük, ahol nem kell fázni, de nincs melegünk sem, ami csendes, világos és még energiatakarékos is. Mindezt persze úgy ideális megvalósítani, hogy közben a számlák összege sem rúg túl magasra.

Mindezeket az elvárásokat egy minőségi nyílászáró tudja teljesíteni, de fontosak a részletek is. Műanyag vagy fa, két rétegű vagy három rétegű üveg legyen?

A három rétegű üvegezés nem annyira elterjedt, ezért érdemes megismerni előnyeit. Azokon a helyeken ajánlott az így kialakított nyílászárók használata, ahol a klíma alapvetően hűvösebb, és szükség van a jó hőszigetelésre. Széles falfelületeken tanácsos elhelyezni, ahol van ilyen, mert ez a hőszigetelés szempontjából sérülékeny felület. A három rétegű üvegezésnek köszönhető kiváló szigetelési képesség gondoskodik arról, hogy a hőmérséklet optimális szinten maradjon, a fűtés által generált meleg ne szökjön ki. Ugyanígy nyáron nem jut be a meleg levegő és kellemesebb lehet a lakók közérzete. Az üvegek jobban elnyelik a fényt, nem melegszik fel a szoba. Ez egyszerre energiatakarékos és komfortos megoldás, ami ráadásul a csendesebb szobák megteremtéséhez is hozzájárul.

Lépjen velünk kapcsolatba, és ismerkedjen meg a három rétegű üvegezés előnyeivel közelebbről!