TUDÁSTÁR

Ha nem működik az ablak

Mit tehetek, ha az ablak működésében hibát észlelek?

Amennyiben problémát tapasztal a nyílászáró működésében, például:

  • Szorul az ablak,
  • Nehezen működtethető,
  • Becsukásnál a helyére kell emelni a szárnyat,
  • Körbeforog a kilincs,
  • Nyíló-bukó funkciójú ablakszárny nyitáskor kibukik, vagy buktatásnál nyílik is,

érdemes a lehető leghamarabb szakemberhez fordulni. Ezek a problémák rendszerint orvosolhatóak a vasalat beállításával, semmiképpen nem várjuk meg, míg a helytelen működtetés valamelyik alkatrész kopásához, töréséhez vezessen. Ugyanakkor ne próbáljuk meg magunk elvégezni a zsanérok és pántok állítását kellő szakértelem nélkül.  

Ablak és erkélyajtó javítás, beállítás

A különböző problémák láttán általában sokan megijednek, hogy az ablak vagy ajtó egy részét, vagy egészét cserélni kell, pedig a legtöbb esetben a problémák egy egyszerű javítással, szervízeléssel orvosolhatók, ezáltal a nyílászárók újra tökéletesen működhetnek.

Elegendő a javítás az én ablakaimon és ajtóimon?

A legáltalánosabban felmerülő problémák a következőek:

  • Megnövekedett külső zaj az ablak zárt állapotában
  • Érezhető légmozgás a szárnyaknál zárt állapotban
  • Beázás, víz megjelenése a nyílászáró környékén
  • Megnövekedett fűtésszámla
  • Balesetveszélyes helyzet működtetés közben

Ezen problémák nem jelentik feltétlenül a szerkezet cseréjének szükségességét, az esetek többségében ezek szervízeléssel, javítással megoldhatók. Mivel a hőszigetelt ablak és ajtó javítása nem az épületasztalos szakma hatáskörébe tartozik, mivel a számos profil és vasalat típusa nagyobb szaktudást követel meg, ezért bízza a munkát jó felkészültségű, átfogó ismeretekkel rendelkező tapasztalt szakemberre. Mi segítünk Önnek ebben, cégünk számos profil és vasalat gyártójával, forgalmazójával kapcsolatban áll, így szinte biztos lehet benne, hogy megfelelő alkatrészeket és magas színvonalú munkát vehet át tőlünk.

Hogyan javítják meg az én ablakomat?

Amennyiben Ön problémát észlel az ablak vagy ajtó működésében, nincs más dolga, mint telefonon vagy e-mail-ben felveszi velünk a kapcsolatot, kollegánk felveszi a személyes adatait, majd ezt követően néhány napon belül felkeressünk Önt egy előre egyeztetett időpontban. A helyszíni szemlét követően elkészítjük az árajánlatot a javításra, majd ennek elfogadása után szintén előre egyeztetett időpontban elvégezzük Önnél a javítást. Önnek nem kell szereléssel és a szárny elszállításával foglalkoznia, ugyanis a javítás szinte mindig helyben történik. A szervízelés során por, kosz nem keletkezik, igyekszünk megóvni lakása tisztaságát, ügyelve az ablak környékére, a padlóra. Az alkatrészek beállítását, javítását néha az ablakszárny leemelésével lehet megoldani, így ezekben az esetekben védőfóliával takarjuk le a szabad nyílást, hogy lakása ne hűljön kis a munka során, így ez a folyamat télen is zavartalanul megoldható kellemetlenségek nélkül. Keressen minket, hogy nyílászáró gondjaira megoldást nyújtsunk, és újra maximálisan élvezhesse nyílászáróinak előnyeit.