FAKRO tetőtéri ablak

 

TETŐTÉRI ABLAKOK /ÁRLISTA LETÖLTÉS/

 

A FAKRO tetőtéri ablakok minőségüknek, funkcionalitásuknak, biztonságos használatuknak és újító megoldásaiknak köszönhetően bármilyen típusú tetőtéri helyiségbe alkalmazhatók. A kiváló minőségű alapanyagok és a legfejlettebb technológiák alkalmazása garantálja a FAKRO ablakok kiemelkedő jellemzőit, mint pl. tartósság, biztonság, funkcionalitás, kiváló hőszigetelő képesség. 

Billenő
Felnyíló-billenő

- forgástengely középmagasságban

- biztosítja a helyiség szellőzését és bevilágítását

- a szellőzésen és bevilágításon túl lehetővé teszi az ablak széléhez való hozzáférést, ezáltal szabad kilátást biztosít

- nyitásmódok: felnyíló és billenő

Megemelt forgástengelyű
Tetőerkély ablak

- forgástengely középmagasság felett

- az ablakszárny alsó része felnyíló szárnyként viselkedik, a felső része kiegészítő bevilágító szerepet játszik

-  innovatív tetőablak, melynek nyitott ablakszárnyai erkélyt alkotnak a tetőtérben

- a felső ablakszárny felnyíló módon nyitható, míg az alsó függőleges állasba kitolható

Soroláshoz
Egyedi

- tetőablakokkal sorolható ablakok

 

- dongaablak

- ablak álosztóval

- hagyományostól eltérő formák, lemezburkolatok

Tetőkibúvók

- 90o-ban oldalra nyíló ablakszárny

- nyitásmód: jobbos vagy balos

 

 

burkolókeretek

 

A burkolókeretek feladata


A burkolókeret elengedhetetlen az ablak tetősíkba való helyes beépítéséhez. Precízen megtervezett elemei lehetővé teszik az ablak és a tetőfedő anyag közötti vízzáró csatlakozás létrehozását. A burkolókeret feladata a szél elleni védelem, valamint az esővíz és a hó összegyűjtése és elvezetése. A burkolókeretek alkalmazása  valamennyi típusú tetőtéri ablakhoz (billenő, felnyíló-billenő, sorolt) szükséges.

A FAKRO kínálatában több fajta burkolókeret található. Alapkivitelben alumíniumból készülnek, tartós poliészterlakk bevonattal, a hamu-barnához közeli RAL 7022 színben, amelynek köszönhetően az ablak harmonikusan illeszkedik a tetőfedő anyagok 

hagyományos színeihez.

 A burkolókeretek alaptípusai

 

A FAKRO tetőablakok burkolókereteit a tetőfedés fajtája és felhasználása szerint csoportosítjuk. Alapkivitelben a burkolókeretek lehetővé teszik az ablak beépítését a legnépszerűbb tetőfedő anyagok esetében: sík fedéshez ES burkolókeretek, hullámos fedéshez EZ burkolókeretek, magas profilú fedéshez EH burkolókeretek.

A tetőablakokat háromféle mélységben építhetjük be, így az alapkivitelű burkolókereteket altípusokra oszthatjuk az alábbiak szerint:
- N mélység (+3 cm)
- V mélység (0 cm)
- J mélység (-3 cm)

Így a burkolókeretek jelzésének harmadik betűje az ablakok szerelési mélységére utal.
A burkolókeretek jelölése bővült egy negyedik taggal, amely a burkolókeret köpenyének agyagára utal: ólomköpeny esetén P jelölés, aluköpeny esetén A. 

Pl.: az EZV-P burkolókeret rövidítésének jelentése:
E - burkolókeret,
Z - tetőfedés típusa (S, Z, H),
V - szerelési mélység,
P - ólomköpeny.

A FAKRO kínálatában megtalálhatók más típusú burkolókeretek is, ritkábban alkalmazott tetőfedő anyagokhoz:

EL_ burkolókeretek - pikkelyes fedéshez, mint pl.: bitumenzsindely, terméspala fedés 10 mm vastagságig (2x5 mm),

EG_ burkolókeretek - pikkelyes fedéshez, mint pl.: hódfarkú cserép 24 - 32 mm vastagságig (2x12-16 mm),

EE_  burkolókeretek - sík fémlemez fedéshez.

 


külső árnyékolók

 

A külső árnyékolók kívülről, az ablaküveg előtt kerülnek felszerelésre, ezáltal hatékonyan védenek a nap melegétől. A napellenző rolók és a redőnyök visszaverik a nap sugarait, és megakadályozzák a helyiség túlzott felmelegedését.

A kiegészítő kellékek gazdag választéka emeli az ablak használati értékét,  megteremtve a lehetőséget a fényviszonyok szabályozásához, a hőhatások csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz.


Milyen tartozékok védik legjobban a helyiséget a túlmelegedéstől?

A DIN 5034-1 szabvány szerint a helyiség hővédelmét nem a belső kellékekkel, hanem a külső árnyékolókkal kell biztosítani, mint:

  • külső napellenző roló
  • külső redőny

Hogyan néz ki ez a valóságban?

A Fakro cég a termékeinek folytonos tökéletesítése és a felhasználók komfortérzetének növelése céljából a különféle napellenző kellékek hővédő hatékonyságának vizsgálatát végzi.

Ebből a célból 8 egyforma vizsgálati helyiséget épített egyforma tetőablakokkal, melyek ugyanolyan mértékben vannak kitéve a napsugárzásnak.. A vizsgálatot zárt ablaknál végeztük, a hőmérsékletet 
1 m-rel a padlószint felett mértük. Az ablakokra különböző kellékeket szereltünk fel, és a vizsgálati eredményeket grafikonon rögzítettük.

 


belső árnyékolók

 

A belső tartozékok korlátozott módon védenek a melegtől, fő feladatuk a belső tér díszítése és a bejutó fény mennyiségének szabályozása.

A kiegészítő tartozékoknak köszönhetően a helyiségbe jutó fény mennyisége és intenzitása is szabályozható. Általuk napsütéses napokon elsötétíthetjük a helyiséget, ha épp pihenésre vágyunk. Ráadásul a káros visszatükröződéstől is védenek, pl. számítógépen végzett munka közben.

 Könnyű szerelhetőség és kényelmes használat

A kiegészítő tartozékok pontosan illeszkednek a Fakro tetőtéri ablakokhoz, ami biztosítja azok könnyű és gyors felszerelését, valamint kényelmes használatukat. A Fakro egyedi tartozékait kiváló minőség, újszerű megoldások és esztétikus kivitel jellemzik.

 

 

tetőkibúvók

 

A Fakro tetõkibúvó ablakok szerkezetüknek és méretüknek köszönhetõen megkönnyítik a tetõre való kijutást a karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

AZ FW_ típusú hõszigetelõ tetõkibúvó ablak minden fûtött lakóhelyiségbe alkalmas. A WS_ és a WG_  típusú kibúvók csak fûtetlen helyiségekhez ajánlottak.  


Összecsukható padlásfeljáró lépcsők /ÁRLISTA LETÖLTÉS/

 

könnyű és biztonságos feljutást biztosítanak a nem lakott padlásterekbe a drága és sok helyet igénylő fix padlásfeljárók helyett, komfortos használat mellett teljesítik a vonatkozó biztonsági követelményeket és műszaki előírásokat.

Helytakarékosság

A FAKRO padlásfeljáró lépcsők összecsukása illetve lenyitása nem igényel nagy teret, zárt állapotukban pedig beleilleszkednek a mennyezet síkjába. Mindez hozzájárul a lakóterület takrékos kihasználásához.

Könnyű beépítés

A beépítési rendszernek köszönhetően a padlásfeljáró lépcsők beépítése illetve a helyiség belmagasságához való igazításuk két ember által könnyen elvégezhető. A padlásfeljárók teljesen készre szerelve érkeznek a Vevőhöz, így beépítésükhöz semmiféle előmunkálatokra nincs szükség.

Kényelmes használat

A padlásfeljáró ajtólapját (egyes típusoknál a lépcsőszárat is) tehermentesítő szerkezet valamint a padlásfeljáró tartozékát képező nyitórúd növeli a használat komfortját.

Kiegészítők

A FAKRO többrészes padlásfeljárók gyors beépítését és a használat komfortjának növelését szolgálják a különböző kiegészítő tartozékok.

Garancia

A FAKRO padlásfeljáró lépcsőkre 3 év garanciát vállalunk.